Meillä Raution Toimintakeskuksessa on Immalanjärven rannalla pienkerrostalossa neljätoista (14) asuntoa, joissa on koti kahdeksalletoista (18) asiakkaalle. Asiakkaat tekevät asunnosta vuokrasopimuksen Satakielen laulu ry:n kanssa. Asunnon he kalustavat omilla kalusteillaan kodiksi.

Koti voi olla esteettömässä yksiössä, kaksiossa tai kolmiossa. Asunnoissa on oma sisäänkäynti, keittiö, kylpyhuone, tilaa oleskelulle ja nukkumiselle sekä terassi tai parveke. Kaksiot ja kolmio soveltuvat erinomaisesti kimppakämpäksi esimerkiksi ystäville.

Muutto ja asumisen sisältö suunnitellaan asiakkaan ja hänen läheistensä kanssa yhdessä. Ohjaajilta saa avun ja tuen: kaikissa päivittäisissä toimissa, terveyden edistämisessä ja ylläpitämisessä, kommunikaatiossa, päätöksenteossa ja osallisuudessa. Ohjaajat auttavat myös vapaa-ajan vieton suunnittelussa ja harrastustoiminnassa.

Keittiössä emäntä valmistaa tarjolla olevat ateriat. Oma keittiö mahdollistaa yksilöllisen ruokarytmin sekä erilaisten ruokavalioiden ja -allergioiden huomioimisen.

Toimintakeskuksessa on käytössä DomaCare toiminnanohjausjärjestelmä, johon kirjaaminen tukee asiakkaan toimintakyvyn ja päivittäisen hyvinvoinnin arviointia. Kirjaaminen pyritään toteuttamaan yhdessä asiakkaan kanssa.

Meillä on ammattitaitoinen henkilökunta paikalla kellon ympäri. Eri vuoroissa ja työtehtävissä työskentelee 23 työntekijää. Kaikki ovat oman alansa ammattilaisia, joilla on alan tutkinto ja monipuolinen työkokemus.

Asuntojen rakentamiseen on saatu RAY:n myöntämää investointiavustusta sekä ARA:n myöntämää korkotukilainaa.

Jos sinulla heräsi mielenkiinto palveluamme kohtaan tai sinulla on jotain kysyttävää, voit olla yhteydessä asumispalveluiden vastaava ohjaaja Jaana Tossavaiseen puh. 050 440 5205 tai toiminnanjohtaja Riikka Inkiseen puh. 040 731 5764